2010 m. lapkričio 23 d., antradienis

Dovanos ir metų atradimas – šokoladinis avokadų musas

Pirmiausia norėčiau jūsų paprašyti dovanų. Kuo daugiau dovanų.
Kaip jau turbūt pastebėjote, daugumoje tinklaraščių pasirodė akcijos „Kalėdų stebuklas“ skydeliai. Toks skydelis yra ir pas mane. Nutariau, kad rinksiu pinigus dėlionėms. Bet be jūsų nieko nebus. Todėl ir prašau visų mano svečių – netingėkite, paspauskite skydelį.
Padovanokime vaikams kuo daugiau dovanų! Ačiū!

Norėdama padėkoti už pagalbą, renkant pinigus dovanoms, siūlau „
paragautiavokadų šokoladinį kremą, kuris man yra šių metų atradimas. Žinokite, niekada gyvenime nepagalvočiau, kad avokado ir šokolado derinys gali būti toks fantastiškas. Idėja išgirdau kažkurioje laidoje, tai net nebuvo receptas,o tik laisva informacija, kad iš avokado gamina šokoladinį musą. Informacija įkrito į atmintį su geležiniu įsitikinimu, kad būtinai turiu tai išbandyti. Po kiek laiko (kažkur pavasarį) reikėjo greitai reanimuoti vieną avokadą, guakamolė jo buvo per mažai, salotų nenorėjau ir tuomet prisiminiau jau kiek pamirštą idėją.

Rezultatas nerealiai nustebino. Niekada gyvenime nepasakyčiau, kad šiame švelniame, tirštame, puriame kreme nėra jokių kiaušinių. Be to gaminamas vos kelias minutes – tikras fenomenas!

Pirma porcija kremo buvo paprasčiausią – minimumas ingredientų. Antroje ir trečioje porcijoje kiek padidinau komponentų skaičių. Musas tapo puresnis ir dar skanesnis. Apie jo teigiamą poveikį organizmui net nieko nesakysiu – šiandien turbūt jau visi yra girdėję, koks gėris yra avokadas ir kad Meksikoje jau tūkstantmečius juo maitina pačius mažiausius vaikučius.O šokoladas? Juk tai grynas optimizmas!

Žodžiu, būtinai turite jį paragauti.

Taigi norint paragauti tai, kas man buvo metų atradimas, reikia paimti (ingredientų kiekį reguliuokite pagal skonį):


Variantui mini (buvau jį pagaminusi specialiai 4 ingredientų savaitei, bet nespėjau įdėti)
1 sunokusį avokadą (turi būti minkštas lyg sviestas) paimkite:
2 a.š. geros kakavos miltelių (ne gėrimo, o būtent nesaldžių miltelių)
klevo sirupo arba cukraus (bet kurios rūšies, labai tinka muskovado) arba medaus pagal skonį
žiupsnelį druskos

Sudėkite visus ingredientus į smulkintuvo indą, sumalkite iki vientisos masės. Paragaukite, jei kurio komponento buvo per mažai, pakoreguokite.

Variantui maxi paimkite:
1 sunokusį avokadą (turi būti minkštas lyg sviestas)
1 a.š. geros kakavos miltelių (ne gėrimo, o būtent nesaldžių miltelių)
20 g juodo šokolado (min. 70%)
klevo sirupo arba cukraus (bet kurios rūšies, labai tinka muskovado) arba medaus pagal skonį
žiupsnelį druskos
riebios grietinėlės (virš 22%) (turi būti šalta)

Prieskoniai ar aromatizatoriai pagal skonį ir fantaziją (nebūtina – grynai šokoladinė versija irgi yra labai skani):
alkoholinė versija: reikia įpilti šiek tiek kvapnaus alkoholio pvz. whisky, romo, konjako ir t.t.,
- vyšninė versija: įpilti šiek tiek vyšninės ir įdėti „girtų“ vyšnių;
- mėtinė versija: reikia pagardinti mėtų likeriu arba sirupu;
- apelsininę versiją: reikia įdėti smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės ir įpilti šiek tiek sulčių arba/ir apelsinų likerio pvz. Cointreau;
- kavos versija: įpilti šiek tiek labai stiprios kavos arba/ir kavos likerio
- pikantiška versija: įdėti šiek tiek čili pipirų miltelių arba labai smulkiai supjaustyto čili pipiriuko
- prieskoninė versija: skirtingi prieskoniai – cinamonas, imbiero gabaliukai, kardamonas ir t.t.

Šokoladą ištirpdykite mažame grietinėles kiekyje. Sudėkite visus ingredientus į smulkintuvo indą, įpilkite šiek tiek šaltos grietinėlės, sumalkite iki vientisos masės. Paragaukite, pakoreguokite skonį. Konsistenciją reguliuokite šalta grietinėle.

Pastaba:
- nepamirškite, kad avokadas yra gana kaloringas

5 Comentários:

Sparnuotis rašė...

Oho, koks originalus ir gundantis receptukas, b8tinai išmėginsiu, juolab, kad avokadų sezonas prasidėjo!

Dautartė rašė...

Malonu tave „matyti“ :)

Prasidėjo? Pas mane, sakyčiau, kad baigėsi... Avokadai labai pabrango. Užtat granatų pilna ir nerealiai pigūs :)

O receptas tikrai puikus. Plius labai daug variantų galima sukurti.

Anonimiškas rašė...

Grazie per questo post meraviglioso. Ammirando il tempo e l'impegno che mettete nel vostro blog e dettagliate informazioni vi offrono.

Ofiluna rašė...

o su kuo jį valgyti geriausia? ant ko tepti ar kaip? :]

Dautartė rašė...

Su niekuo :)
Tai nėra tepamas kremas a la nutella, o desertas, kurį reikia valgyti šaukšteliu. Šį musą galima valgyti vieną, galima papuošti plakta grietinėle ar uogomis.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų