2008 m. vasario 5 d., antradienis

„Antigripininės“ salotos arba kaip aš mėgstu česnaką

Ruduo, žiema, ankstyvas pavasaris tai gripo, peršalimų ir visokiausių infekcijų metas. Kai jaučiu, kad kažkas mane „ima“, tai kuo greičiau ieškau mano pirmiausio vaisto – česnako :)

Taigi salotom reikės morkų, česnako ir majonezo. Tik tiek. Malonu, ar ne?
Nuskustas morkas reikia sutarkuoti ant stambios „burokėlių“ tarkos. Česnako skilteles smulkiai supjaustyti. Morkas bei česnaką sudėti į dubenį, pridėti šaukštą majonezo ir išmaišyti.
Leisti kelias minutes pastovėti, kad skoniai išsimaišytų. Voila :) Galima valgyti.Man šios salotos labai tinka prie kotletų. Valgant būtina pamaitinti jomis ir savo Mieląjį arba Mieląją, kad nebūtų problemos su česnakiniais bučiniais ;)

2008 m. vasario 4 d., pirmadienis

Šlaunelės su imbiero ir medaus padažu

1. Įkaitinti orkaitę iki 180-200C.

2. Šlaunelės, o tiksliau viršutinės jų dalys, truputi pasūdyti, papipirinti.
3. Keptuvėje ištirpdyti truputi sviesto, įberti malto imbiero (su šviežiu nebandžiau) apie šaukšteli, įdėti medaus 1-2 šaukštelius. Viską išmaišyti, kol bus lyg tai karamele tokia, įmesti saują razinų (anksčiau galima jas užpilti verdančiu vandeniu), viską gerokai praskiesti baltu vynu. Proporcijos kaip skonis pasakinėja, turi būti gerai juntamas imbieras.
4. Šlauneles įdėti į marinatą ir kepti orkaitėje iki iškeps. Kepant kelis kartus šlauneles apverčiu, o pabaigoje padidinu temperatūrą, kad gražiai apkeptu. Jei truks skysčio tai galima truputį įpilti vyno.

Šlaunelės gaunasi saldžiai aštrios, labai skanios yra razinos, kepimo padažas irgi skanus. Valgyti geriausia su ryžiais. Na ir žinoma prie to dar baltas sausa arba pusiau sausas vynas :)

Kita irgi skani versija su apelsinais:
Vietoj vyno reikia paimti apelsinu sultis, o gal 20 min. prieš pabaiga įdėti dar ir šviežių apelsinų gabaliukų.

Bandžiau irgi su cukrumi vietoj medaus, kai karta pamiršau nusipirkti, buvo skaniai bet su medumi vis dėlto skaniau. Kartą teko daryti su užsaldytom šlaunelėm, kai svečiai stovėjo prie durų... nieko, suvalgę ir dar keptuve gražiai išlaižė... ;)

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų